Strategic Personalization and Automation

Als ervaren professional in marktonderzoek sta ik klaar om jou of je team te voorzien van diepgaande inzichten in zowel B2B- als B2C-markten. Met mijn expertise in klantgedrag, tools en trends help ik je om te navigeren door het competitieve landschap en om kansen te grijpen die zich voordoen.

Wat houdt een marktanalyse in?

Een marktanalyse, ook wel brancheanalyse genoemd, is een cruciale stap in de (door)ontwikkeling van een succesvolle bedrijfsstrategie. Het is een methode om inzicht te krijgen in de dynamiek van de markt, en nieuwe kansen te benutten door middel van een grondige analyse van verschillende factoren om te proberen kansen en bedreigingen in de markt te identificeren.

Voorbeeld marktanalyse – Welk model gebruik ik?

Bij het uitvoeren van een analyse kunnen verschillende modellen en methoden worden gebruikt, afhankelijk van de specifieke behoeften en doelstellingen van een bedrijf. Enkele modellen waarin ik geschoold ben zijn de SWOT-analyse, PESTEL-analyse en Porters Five Forces. Het kiezen van het juiste model hangt af van factoren zoals de aard van de markt, de beschikbaarheid van gegevens en de gewenste diepgang van de analyse.

Hoe maak je een marktanalyse?

 1. Verzamel Data: Begin met het verzamelen van relevante gegevens over de markt, zoals omzetcijfers, trends, en concurrentie-informatie. Deze informatie kan afkomstig zijn van brancheorganisaties, overheidsrapporten, en marktonderzoeksbureaus.
 2. Analyseer Omzetcijfers: Bekijk de totale omzet in de markt en identificeer eventuele deelmarkten die groeien of krimpen. Dit geeft inzicht in de algemene gezondheid van de markt en kan helpen bij het identificeren van groeikansen.
 3. Onderzoek Aanbod: Analyseer het aantal bedrijven dat actief is in de markt en identificeer de belangrijkste spelers. Ook is het belangrijk om te kijken naar het aantal verkooppunten en de geografische spreiding hiervan.
 4. Identificeer Trends: Zoek naar trends en ontwikkelingen die van invloed zijn op de markt, zoals veranderingen in consumentengedrag, technologische innovaties, en economische verschuivingen. Deze trends kunnen kansen of bedreigingen creëren voor jouw bedrijf.
 5. Maak Een Conclusie: Op basis van de verzamelde data en analyses, trek conclusies over de kansen en bedreigingen in de markt. Dit stelt je in staat om strategische beslissingen te nemen die jouw bedrijf helpen te groeien en te gedijen in een competitieve omgeving.

Wat kost een marktanalyse?

De kosten van een Marktanalyse kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de analyse, de complexiteit van de markt, de beschikbaarheid van gegevens voor de gebruikte methoden en modellen. Sommige bedrijven hebben al een (deel) van de analyse op de plank, of willen werknemers trainen analyses te maken met interne middelen, Als u behoeften heeft een deel of een gehele marktanalyse te laten maken of consult zoekt naar de juiste stap in uw bedrijfsontwikkeling kunt u contact opnemen.

Wat is het nut van een externe analyse?

Een externe analyse biedt objectieve en onpartijdige inzichten in de markt, concurrentie en trends vanuit een externe bron. Dit kan waardevol zijn om naast aannames en eigen klantgegevens te corrigeren waar sturing nodig is. Soms zijn er markten die vergeten worden in communicatie of wordt er gehandeld vanuit gevoel de markt goed te kennen. Juist in zulke gevallen kan een onpartijdige analyse eigen percepties en aannames te valideren en om nieuwe kansen en bedreigingen te identificeren die mogelijk niet zijn opgemerkt.

Marktanalyse Laten Uitvoeren

Het uitbesteden van een Marktanalyse biedt een effectieve manier om waardevolle inzichten te verkrijgen, zonder zelf middelen en tijd te hoeven investeren. Door expertise in te schakelen, kan een duidelijker resultaat worden behaald, vooral bij een opschaling of betreding van een nieuwe markt. Het is vergelijkbaar met het bijsturen van een schip; regelmatig onderhoud is essentieel, minstens eens in de vijf jaar.

Mijn onderzoeken biedt waardevolle inzichten en strategische richtlijnen om uw werk als bedrijfsleider makkelijker te maken. Als afgestudeerd marketing specialist geschoold in de onderzoeksmethoden, kan ik de markt in kaart brengen, trends identificeren, concurrentie analyseren en groeikansen ontdekken zonder dat u daar tijd aan kwijt bent.

Wat u kunt verwachten:

 1. Grondige analyse van uw doelmarkten
 2. Identificatie van trends en kansen in de branche
 3. Concurrentieanalyse en benchmarking
 4. Aanbevelingen voor strategische besluitvorming

Of u nu een bestaand bedrijf heeft dat wilt uitbreiden of een nieuwkomer bent die een sterke start wil maken, een analyse zult u helpen om onderbouwde beslissingen te nemen en uw concurrentiepositie te versterken.

Wat bij u passen kan:

01
De basis blauwdruk
 • Grondige analyse van één specifieke markt
 • Identificatie van belangrijke trends en kansen
 • Overzicht van belangrijkste concurrenten
 • Aanbevelingen voor strategische besluitvorming
 • Rapportage in PDF-formaat
02
Uitgebreid Marktanalyse
 • Diepgaande analyse van meerdere markten
 • Gedetailleerde trendanalyse en kansenmapping
 • Concurrentieanalyse inclusief benchmarking
 • SWOT-analyse (sterktes, zwaktes, kansen, bedreigingen)
 • Persoonlijk consult om de resultaten te bespreken
 • Uitgebreide rapportage met grafieken en visuals
03
B2B/B2C Mastery
 • Volledige marktdekking inclusief lokale en internationale markten
 • Diepgaande trendanalyse met voorspellingen voor de komende jaren
 • Gedetailleerde concurrentieanalyse met marktaandeelberekening
 • SWOT-analyse met strategische aanbevelingen voor groei
 • Persoonlijk consult met presentatie
 • Maatwerk rapportage inclusief actieplan voor implementatie

Voorafgaand aan een trajct

 1. Voordat we beginnen met uw marktanalyse project, onderneem ik altijd een gratis strategie assessment. Tijdens dit consult bespreken we uw bedrijfsdoelen en uitdagingen. Ik bied hier alvast waardevolle inzichten en schets de voordelen van mijn adviesdiensten.

Wat ik van u verwacht:

 • Duidelijke Doelstellingen: Definieer voor uzelf duidelijk uw zakelijke doelstellingen en doelen die u wilt bereiken.
 • Toegang tot Data: Zorg voor toegang tot relevante gegevensbronnen, marketinganalyse en eventuele bestaande strategieën of campagnes.

Deze vereisten zijn ontworpen om een samenwerkend en effectief adviesproces te garanderen dat is afgestemd op uw bedrijfsdoelen en -doelstellingen.

Waarom zou u juist mij kiezen?

deskundig

Persoonlijk

Transparant

Als jonge ondernemer hecht ik enorm veel belang aan het koesteren van duurzame relaties om samen met mijn netwerk tot grotere hoogten te stijgen. Deze filosofie wordt weerspiegeld in mijn pakketten, die zorgvuldig zijn samengesteld als holistische groeistrategieën in plaats van gefragmenteerde diensten. Ik laat geen ruimte voor halve maatregelen en streef naar alomvattende en duurzame groei.