Business games Bodø, Noorwegen


In november 2022 nam ik deel aan een internationaal uitwisselingsproject naar Bodø, Noorwegen. Deze stad, omringd door ongerepte natuurlijke pracht en diep geworteld in de Noorse cultuur, ligt officieel boven de ijskap en valt dus onder de Noordpool. Met 50.000 inwoners is Bodø de op twee na grootste stad in Noord-Noorwegen en behoort tot een van de grootste steden van het land. Als uitwisselingsstudent heb ik deelgenomen aan een zakensimulatie met studenten uit Noorwegen, Denemarken, Duitsland en mijn thuisbasis, Arnhem. Deze zakelijke ervaring bracht niet alleen geografische verplaatsing met zich mee, maar opende ook de deur naar de diepere betekenis van intercultureel zakendoen en persoonlijke ontwikkeling.

De Magie van Bodø:

Bodø, gehuld in de mystiek van het hoge noorden, begroette me met majestueuze landschappen en een sfeer doordrenkt van geschiedenis. Van de uitgestrekte fjorden tot de levendige cultuur, elke hoek vertelde een verhaal dat me diep raakte. Mijn verblijf in deze stad bood me niet alleen de gelegenheid om deel te nemen aan een zakelijke simulatie, maar het bracht ook een dieper begrip van de Noorse levensstijl en tradities met zich mee.

De Bedrijfssimulatie:

De jaarlijkse zakensimulatie, waarin we samenwerkten aan het opzetten van een internationaal bedrijf in kantoormeubelen, was een hoogtepunt van mijn reis. Samen hebben we een bedrijf opgezet en beheerd in een gesimuleerde omgeving. Deze ervaring bood niet alleen inzicht in essentiële zakelijke principes zoals marketing, financiën en operations, maar stimuleerde ook mijn vermogen tot intercultureel begrip en effectieve communicatie.

Noorderlicht en Vriendschappen:

Een onvergetelijk hoogtepunt van mijn verblijf in Bodø was het betoverende Noorderlicht. De dansende lichten aan de hemel gaven een surrealistische touch aan mijn reis en voegden een magische dimensie toe aan de algehele ervaring. Daarnaast heeft de samenwerking met internationale medestudenten niet alleen mijn professionele vaardigheden aangescherpt, maar heeft het ook geleid tot het opbouwen van vriendschappen.

Slotgedachte:

Mijn reis naar Bodø was meer dan een fysieke verplaatsing; het was een reis van grenzen trotseren, zelfontdekking, culturele uitwisseling en professionele ontwikkeling. Het Noorse avontuur was mijn eerste zelfstandige reis met een vliegtuig en heeft me gevormd op manieren die ik nooit had verwacht. De herinneringen aan deze reis zullen voor altijd mijn wereldbeeld hebben verbreed.


minkhelwig